Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συνέδριο για τα τουριστικά λιμάνια και τις μαρίνες 6/2/2015


Το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων τού ΕΜΠ διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για Τουριστικούς Λιμένες και τις Μαρίνες.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 12 - 14 Οκτωβρίου 2015.
Στη διοργάνωση του Συνεδρίου συνεργάζονται το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Μαρινών Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων
Αντικείμενό του είναι η παρουσίαση των συγχρόνων δεδομένων που σχετίζονται με τις μαρίνες και τις λοιπές λιμενικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, το σχεδιασμό, την προστασία, τη μελέτη, την κατασκευή και τη διαχείριση, καθώς επίσης και την προστασία του περιβάλλοντός τους.



Στόχος του είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση της τεχνογνωσίας και πρακτικών στο χώρο των λιμένων και εγκαταστάσεων για σκάφη αναψυχής, απευθύνεται δε σε διαχειριστές μαρινών, ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, λιμενικά ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες, τους οποίους και προσκαλεί να παρουσιάσουν το έργο και τις εμπειρίες τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εισηγήσεις στο Συνέδριο, θα πρέπει να τις αποστείλουν έως τις 26 Φεβρουαρίου στην οργανωτική του επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Εργαστήριο Λιμενικών Έργων ΕΜΠ και συγκεκριμένα στον καθηγητή Κώστα Μουτζούρη.
 πηγή:http://www.emprosnet.gr/