Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τα υδροπλάνα ψάχνουν τα “λιμάνια” τους 6-2-2015


Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στον λιμένα του νησιού μας, ανοίγοντας τον δρόμο των πολλαπλών ωφελημάτων που θα έχει η υλοποίησή του στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό.
Η Hellenic Seaplanes που λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης (χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα) για το Υδατοδρόμιο της Ζακύνθου έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για να ξεκινήσει η έλευσή των υδροπλάνων από τον προσεχή Μάϊο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της, Μιχάλης Ασαριώτης, και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Χαραλάμπους έχει έτοιμο το σύστημα κρατήσεων θέσεων με στόχο οι πρώτες πτήσεις να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2015. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο σε ολόκληρη την περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας. Όμως, η αλλαγή της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις υπουργείων και αρμοδιοτήτων, ενδεχομένως να οδηγήσουν πίσω τις διαδικασίες έγκρισης των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί και έκδοσης των αδειοδοτήσεων.

ΦΩΤΟ: hellenic-seaplanes.com
πηγή:http://imerazante.gr/