Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κατασχέθηκαν 90.000.000 λαθραία τσιγάρα 29/11/2014


tsigara lathraiaΛαθραία τσιγάρα, αρκετά να «ντουμανιάσει» όλη η χώρα, πιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου, στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σώματος μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε στην Πάχη Μεγάρων.

Πλωτά του Λιμενικού και άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του ΛΣ έκαναν αιφνιδιαστικό «μπλόκο» σε ένα οχηματαγωγό, το οποίο είχε φορτωμένες 9 νταλίκες, γεμάτες με λαθραία τσιγάρα.
Η καταμέτρηση του παράνομου φορτίου δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια πακέτα και οι διαφυγόντες δασμοί φτάνουν τα 30 εκατομ. €.


Οι λιμενικοί μετά από πληροφορίες, που είχαν, έστησαν «καρτέρι» στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στην Πάχη Μεγάρων, περιμένοντας το σκάφος, το οποίο, άλλαζε συνεχώς ονόματα και σημαίες ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί. Επίσης, είχε απενεργοποιημένο το σύστημα αυτόματου εντοπισμού (AIS) ώστε να μην καταγράφεται η πορεία του.



Πρώτα στην περιοχή έφτασε ένα φορτηγό αυτοκίνητο και σε λίγο φάνηκε να καταπλέει με μικρή ταχύτητα και χωρίς φώτα το οχηματαγωγό, το οποίο κατά μια πληροφορία είχε φορτώσει από την κατεχόμενη Κύπρο.

Αμέσως επενέβησαν οι λιμενικοί αιφνιδιάζοντας το 7μελές πλήρωμα, όλοι Ουκρανοί και τους ακινητοποίησαν. Στο πλοίο βρίσκονταν συνολικά 9 φορτηγά αυτοκίνητα, όλα φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα.

Τα φορτηγά αυτοκίνητα θα ξεφορτώνονταν και θα κατευθύνονταν σε κάποια από τις παράνομες αποθήκες, που έχουν στην κοντινή περιοχή, τα «κυκλώματα» διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Από εκεί μικρότερες ποσότητες φεύγουν για να διακινούνται σε διάφορα σημεία στην Αττική και σε άλλους κοντινούς νομούς.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνα, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Αθηνών.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Αθανάσιο, μέσω του οποίου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε μία ακόμη πολύ σημαντική επιτυχία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

από το pireas2day.gr