Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Φορτοεκφορτωτές στο Esperance Λιμάνι για να περπατήσει από τη δουλειά για τρεις ημέρες www.abc.net.au

Η Ναυτική Ένωση της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τα μέλη της δεν προγραμματίσουν στην απεργία για τρεις ημέρες σε Esperance Port επόμενη εβδομάδα.

Περίπου το 80 φορτοεκφορτωτές θα περπατήσει από τη δουλειά σε τρεις συνεχόμενες διακοπές 24-ωρη προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τετάρτη.

Η ένωση έχει κλειδωθεί στις διαπραγματεύσεις με Esperance τους θαλάσσιους λιμένες και Land (EPSL) για τους τελευταίους εννέα μήνες, ασκώντας πιέσεις για αύξηση των μισθών 4 τοις εκατό για τα μέλη του.

Είναι, επίσης, ζητώντας για μια αξίωση προστασίας του εισοδήματος το 2 τοις εκατό.

Διοργανωτής της Ένωσης Jeff Cassar είπε ότι τόσο η ένωση και το διοικητικό συμβούλιο EPSL είχε έρθει σε μια συμφωνία των μισθών, αλλά το διοικητικό συμβούλιο είχε υποχώρησαν κατά την ενδεκάτη ώρα.

«Το λιμάνι συναντήθηκε μαζί μας νωρίτερα αυτό το μήνα και να τεθεί σε μας μια πρόταση, η οποία ήταν ουσιαστικά ένας συμβιβασμός», είπε.


«Έπεσε κατευθείαν στο μεταξύ η τελική προσφορά μας και την τελική προσφορά τους.

«Προς το συμφέρον στην αποφυγή μιας διαφοράς, η συμμετοχή είναι αποδεκτή και είχαμε μια συμφωνία επί της αρχής.

Οι Esperance Port φορτοεκφορτωτές που να χτυπήσει."Την Τρίτη, συναντηθήκαμε με το λιμάνι και πάλι και μας ενημέρωσε ότι η πρόταση που είχε βάλει στο τραπέζι κατάφερε να πάρει έγκριση."

Ο κ. casser είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες υπουργός Μεταφορών Dean Nalder είχε παρέμβει στη διαδικασία, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της συμφωνίας, μια κατηγορία κ. Nalder έχει αρνηθεί.

"Δεν έχω εμπλακεί σε οποιαδήποτε συμφωνία αποκλεισμού των μισθών σε όλα», είπε.



"Είμαι ενήμερος για τη συμφωνία των μισθών και είμαστε ενημερωμένοι γι 'αυτό, αλλά δεν έχω εμπλακεί σε διακοπή ή παρεμπόδιση τίποτα.

"Ήταν μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά των μισθών και το λιμάνι Esperance έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί ανεξάρτητα από την πολιτική τους μισθούς της κυβέρνησης."

Ο κ. casser δήλωσε ότι οι προγραμματισμένες απεργίες θα μπορούσε ακόμη να ακυρωθεί εάν το διοικητικό συμβούλιο EPSL επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το λιμάνι έχει έρθει σε επαφή για το σχόλιο.