Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου 5 Αυγούστου 2014 12:15 μμ | Μαρία Χονδρογιάννη :www.dimokratiki.gr


Στοιχεία για την κίνηση και στο εμπορικό λιμάνι της Ρόδου θα συγκεντρώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΠΡΟΤΟΥΡ.
Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης.
Λιμάνι 2«Στο άμεσο μέλλον θα καταγράφουμε την κίνηση και στο εμπορικό λιμάνι. Θα συγκεντρώνουμε στοιχεία που θα σχετίζονται με την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Τα δεδομένα θα παραδίδονται σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Έτσι θα έχουν δεδομένα και για τις υποδομές που θα πρέπει να δημιουργηθούν στη Ρόδο», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Ο κ. Παλογιαννίδης αναφέρθηκε και στο πρώτο
μηνιαίο δελτίο κίνησης κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα Ρόδου που συντάχθηκε με ευθύνη του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Η συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων έγινε σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και το Β’ Λιμενικό Τμήμα που λειτουργεί στο λιμάνι.
“Πρόκειται για μια νέα δουλειά που ξεκινήσαμε πριν δύο μήνες. Εξασφαλίσαμε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και προχωρήσαμε στη συγκέντρωση στοιχείων τα οποία σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό. Δουλειά του ΠΡΟΤΟΥΡ δεν είναι να δημιουργεί υποδομές αλλά να προβάλλει όσες υπάρχουν. Έτσι η Ρόδος θα μπορεί να επιβιώσει στον ανταγωνισμό”, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χ. Παλογιαννίδης.
“Καταγράφοντας μη αμφισβητήσιμα στοιχεία, έχουμε εικόνα για τον αριθμό των τουριστών, την εθνικότητα τους , τις εταιρείες κρουαζιέρας, τις σημαίες των πλοίων και πολλά άλλα. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που στόχο έχει την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού”, υπογράμμισε ο κ. Παλογιαννίδης.
Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που λειτουργεί στο λιμάνι δείχνουν πως η κίνηση σημείωσε αύξηση τον Ιούλιο καθώς διακινήθηκαν 122.992 άτομα έναντι 101.226 τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2013.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στη γραμμή Ρόδος – Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο ταξίδεψαν 22.482 άτομα.
Με προορισμό την Τουρκία ταξίδεψαν 11.555 άτομα. Από την γειτονική χώρα ήρθαν μέσω της ίδιας γραμμής στο νησί μας 10.927 άτομα. Οι ημερήσιοι εκδρομείς στη γραμμή Ρόδος- Τουρκία ήταν 9.207.
Στη γραμμή Τουρκία – Ρόδος τον Ιούλιο ταξίδεψαν 34.469 άτομα. Με προορισμό το νησί μας ταξίδεψαν 17.911 άτομα
Από τη Ρόδο στην Τουρκία ταξίδεψαν μέσω της συγκεκριμένης γραμμής 16.558 επιβάτες. Οι ημερήσιοι εκδρομείς στη γραμμή Τουρκία – Ρόδος ήταν 11.084 άτομα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 57 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων και ήρθαν στη Ρόδο 62.260 τουρίστες της «μιας ημέρας».
Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν ακόμη 327 κατάπλοι θαλαμηγών στις οποίες επέβαιναν 1.690 άτομα.
Πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο και 346 αναχωρήσεις θαλαμηγών στις οποίες επέβαιναν 2.091 άτομα.


Πηγή:www.dimokratiki.gr