Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αίγινα: 4 νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από ταχύπλοο που διεμβολισε λάντζα

Μαύρη Τρίτη” για το νησί της Αίγινας που μέχρι στιγμής θρηνεί 4 νεκρούς και 17 τραυματίες από τραγικό δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή, όταν η λάντζα, περίπου 7 μέτρων, η οποία μετέφερε περίπου 25 τουρίστες στο νησάκι της Μονής διεμβολίστηκε από ταχύπλοο σκάφος.
“Τον πατέρα μου τον φάγανε οι φραγκάτοι με τα σκάφη”, φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιος του ενός νεκρού, του χειριστή του τουριστικού σκάφους. Ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνεται κι ένα παιδάκι 9 ετών, ένας άνδρας και ένα ακόμη άτομο που βρέθηκε σε βάθος 20 μέτρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη στο Aegina Portal ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 17, από τους οποίους σοβαρά είναι οι τρεις και ένας ακρωτηριασμένος. Επίσης, ο κύριος Μούρτζης έκανε λόγο για 6-7 αγνοούμενους.
Η τουριστική βάρκα (λάντζα) “ΑΝΤΩΝΙΑ”, είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 25 παραθεριστές (μαζί με τον χειριστή) για να κάνουν το μπάνιο τους όταν το ταχύπλοο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” την εμβόλισε. Στο ταχύπλοο επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιός ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου για να αποφύγει το ταχύπλοο αλλά δεν πρόλαβε να αποτρέψει το ταχύπλοο από το να κόψει στη μέση τη λάντζα. “Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα”, φέρεται να είναι οι πρώτες δηλώσεις του χειριστή του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο.