Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΟΛΠ: Ποιος θα διαδεχτεί τον Γ.Ανωμερίτη;

Αποτέλεσμα εικόνας για ανωμεριτησΚατ΄αρχήν η είδηση: ο Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από 6 σχεδόν χρόνια στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου παραιτείται από τον ΟΛΠ.
Εν όψει της Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ο Γ. Ανωμερίτης μέσω επιστολής του στον υπουργό Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, παραιτείται από τη θέση του αναδεικνύοντας την μεταβολή της κυβερνητικής θέσης περί μη πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ και υποστηρίζοντας την διαχρονική του, όπως σημειώνει, θέση υπέρ της παραχώρησης λειτουργιών του Οργανισμού!

Το ερώτημα όμως είναι, ποιος θα τον διαδεχτεί. 
Πληροφορίες του Portnet αναφέρουν ότι ενώ η κυβέρνηση απευθύνθηκε σε στελέχη αναγνωρισμένου κύρους της αγοράς, κατ’ αρχήν διαφαίνεται άρνησή τους να αναλάβουν σε ένα τέτοιο «θολό» πολιτικά τοπίο μια τόσο σημαντική θέση ευθύνης. Πάντως, πηγές του ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν ότι μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, το Ταμείο, που έχει την απόλυτη πλειψηφία της ΟΛΠ ΑΕ θα έχει καταλήξει στην πρόταση του ενός και μοναδικού προσώπου που θα καταλάβει τις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ. 

10-6-2015
http://www.portnet.gr/