Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ομόφωνα… εγκρίθηκε η λίστα μεταρρυθμίσεων


Ομόφωνα εγκρίθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, και μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου η λίστα των μεταρρυθμίσεων στης οποίας και στο κεφάλαιο αποκρατικοποιήσεις υπάρχει και ο ΟΛΠ.

olp 5678Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία βάσει της λίστας που εστάλη, στόχος της κυβέρνησης για το τρέχον έτος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζονται τα 2 δισ. ευρώ του πακέτου Juncker. Σχεδόν όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά και οικονομικά πρακτορεία έχουν αφιερώσει στην από Πεκίνου ανακοινωθείσα δια στόματος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και τη σημασία αυτής τόσο έναντι της Κινεζικής πλευράς όσο και των θεσμών που είχαν θέσει επιτακτικά να ενυπάρχουν στις μεταρρυθμίσεις αποκρατικοποιήσεις
Εκ των γεγονότων οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν το περασμένο 48ωρο φαίνεται ότι «περιττεύουν» καθώς διεξοδική παρουσίαση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση στους θεσμικούς εταίρους, είχε παρουσιάσει νωρίτερα της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Απόψε έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών περί των διαπραγματεύσεων και της πορείας τους με τους θεσμούς αλλά και για το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η κυβέρνηση στελέχη της οποίας σημειώνουν ότι είναι «κοστολογημένα». Τούτο βέβαια συνάγεται και από το γεγονός ότι καταγράφηκαν αναφορές για το τίμημα που προσδοκά η κυβέρνηση για το «πακέτο» του ΟΛΠ ενώ όπως προαναφέρθηκε στόχος της κυβέρνησης για το τρέχον έτος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζονται τα 2 δισ. ευρώ του πακέτου Juncker.
Με τις εξελίξεις να «τρέχουν» πλέον, όσον αφορά στον ΟΛΠ ανεπιστρεπτί η νέα διοίκηση της ΟΜΥΛΕ καλείται σήμερα να λάβει αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προβεί και με δεδομένο ότι έχει από διετίας και πλέον διατυπώσει αντίθετη άποψη περί της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, όπως και κυβερνητικά στελέχη τα οποία βέβαια μετά την ομόφωνη έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων καλούνται να ακολουθήσουν την κυβερνητική γραμμή.

30-3-2015

http://www.theseanation.gr/