Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στον «αέρα» η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου


Εμπλοκή στο παρά ένα σημειώθηκε στο θέμα της εκτέλεσης των... ακτοπλοικών δρομολογίων της άγονης γραμμής από και προς την Γαύδο.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, στα τέλη Φεβρουαρίου υπεγράφησαν οι συμβάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας με την ΑΝΕΝΔΥΚ, για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών Χώρα Σφακίων – Γαύδος και Παλαιόχωρα – Γαύδος.

Όμως ενώ η ναυτιλιακή εταιρεία κατέθεσε – όπως κάθε χρόνο – το πρόγραμμα των δρομολογίων για να εγκριθούν και να ξεκινήσουν από την 1η Απριλίου, τα δρομολόγια δεν εγκρίθηκαν μετά από παρέμβαση της Δημοτικής αρχής της Γαύδου.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, η Δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου «εμείς στείλαμε έγγραφο στο Υπουργείο ζητώντας την τροποποίηση των δρομολογίων που υπέβαλλε η εταιρεία με σκοπό να εξυπηρετείται καλύτερα το νησί».

Μάλιστα η κα Καλλίνικου τόνισε πως «τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές γίνονται για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι Δήμοι πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στον καθορισμό αυτών των δρομολογίων».



Από πλευράς της ΑΝΕΝΔΥΚ επισημάνθηκε πως τα δρομολόγια που υποβλήθηκαν προς έγκριση ήταν τα ίδια με πέρυσι καθώς κρίθηκε πως αυτά εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες.

Μάλιστα, για τον έγκαιρο προγραμματισμό αναρτήθηκαν αυτά τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αλλά μετά την μη έγκρισή τους, διαγράφησαν.

Έτσι, ενώ σήμερα έγινε ακτοπλοικό δρομολόγιο, υπήρχε άμεσος κίνδυνος από αύριο 1η Απριλίου να διακοπει η ακτοπλοική σύνδεση λόγω μη ύπαρξης εγκεκριμένων δρομολογίων.

Τελικά, φαίνεται πως επιτεύχθηκε συμβιβασμός – τουλάχιστον για τον Απρίλιο – και σύμφωνα με την Δήμαρχο Γαύδου «συμβιβαστήκαμε να εκτελεσθούν τα δρομολόγια που έχει καθορίσει η εταιρεία τον Απρίλιο, αλλά για την συνέχεια πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να καθορίσουμε από κοινού τις ημέρες και τις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων από και προς την Γαύδο».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εγκριθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που υπέβαλλε η ΑΝΕΝΔΥΚ, έτσι ώστε να ξεκινήσουν κανονικά από την Τετάρτη ή την Πέμπτη 2 Απριλίου, αλλά το θέμα είναι βέβαιο πως θα έχει συνέχεια.


31-3-2015

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/