Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα που τα διακινούσαν


lathraia-tsigaraΈνα σημαντικό χτύπημα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων τσιγγάρων πέτυχε το λιμενικό σώμα καθώς κατάφερε να κατασχέσει περισσότερα από 10.760 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων και συνέλαβε μέλη διακίνησής τους.
Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το φορτηγό πλοίο GENC 3 σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμένα Καλαμάτας και συνελήφθησαν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη πληρώματος.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, ενώ από τη στεριά συμμετείχαν περιπολικά οχήματα με επιβαίνοντες στελέχη των Λιμενικών Αρχών Γυθείου και Καλαμάτας, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω φορτηγού πλοίου, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου «ΚΗΠΟΥΛΑ».
Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπου μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν την ύπαρξη 11 εμπορευματοκιβωτίων (containers) που περιείχαν τσιγάρα.

Το GENC 3′ και το πλήρωμά του, οδηγήθηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, όπου μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε πως το φορτίο ήταν παράνομο και προοριζόταν προς εισαγωγή και διανομή του στην ελληνική επικράτεια.
Κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης της Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας, τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ-ΑΚΤ πρόεβησαν στην σύλληψη των οκτώ αλλοδαπών μελών του πληρώματος καθώς και στην κατάσχεση του πλοίου και του παράνομου φορτίου του.
Εντός της ημέρας οι ανωτέρω συλληφθέντες θα προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής Καλαμάτας μαζί με το φάκελο της εις βάρος τους σχηματισθείσας δικογραφίας.


29-3-2015

http://thepaper.gr/