Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

«Κόντρα» Βαρβιτσιώτη- Γαβρίλη για τον ΟΛΠ


Σε ανταλλαγή «πυρών» προχώρησαν ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με «φόντο» και τον λεγόμενο «φιλικό διακανονισμό» μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας κατά την έναρξη του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαχείρισης και Βελτίωσης Παράκτιων Ζωνών υπεραμύνθηκε υπεραμύνθηκε της νέας συμφωνίας με την θυγατρική της κινέζικης εταιρείας ΣΕΠ ΑΕ λέγοντας ότι η νέα συμφωνία με τον ΟΛΠ σημαίνει:

«Επένδυση ύψους άλλων 230 εκ., δηλαδή η μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έγινε στην Ελλάδα από τότε που ξεκίνησε η κρίση μέχρι σήμερα. Σημαίνει αύξηση της δυνατότητας του λιμανιού κατά 40%, αύξηση του μεταφορικού έργου και αύξηση των θέσεων εργασίας».



«Παρά ταύτα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την περασμένη (εβδομάδα) με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά πήρε μια απόφαση που αντιβαίνει στη λογική. Το δικό μας όραμα για τη χώρα δεν είναι να δημιουργήσουμε δημοσιουπαλλήλικές θέσεις», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Και πρόσθεσε:
«Το όραμά μας για τη χώρα είναι δημιουργήσουμε καλύτερες υποδομές, για να υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης της γεωγραφικής της θέσης. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουμε πλέον τα λιμάνια μας».

Απαντώντας ο κ. Γαβρίλης σε δήλωσή του κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας όχι μόνο δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας αλλά έχουν ανάγει σε εθνική λιμενική πολιτική την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Cosco. Εξαφανίζουν μια δημόσια επιχείρηση, κερδοφόρα, όπως είναι o ΟΛΠ, που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και βάζουν στην θέση τους ένα ιδιωτικό μονοπώλιο παραβιάζοντας και τον κεντρικό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης άποψης, την οποία υπηρετούν»

«Είναι τέτοια η σπουδή τους, που αγνοούν ακόμα και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υποχωρούν μπροστά στις αξιώσεις της Cosco αποδεχόμενοι να μην πληρώνει καν το «ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα». Αυτή η εξέλιξη συνιστά μοναδική πρωτοτυπία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Και κατέληξε:

« Αυτός είναι ο λόγος,  τον οποίο κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης: ότι όλοι οι  φορείς της περιοχής του Πειραιά, ανεξάρτητα, από ιδεολογικές διαφορές, αντιτίθενται στην εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Η Περιφέρεια Αττικής υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα επιμένει στην ανάγκη να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

πηγή :http://www.pireas2day.gr/ Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/11/2014