Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Μακρύς ο δρόμος» για την προβλήτα ΙΙΙ (;) 13 Οκτωβρίου 2014 http://www.theseanation.gr/


olp-sepΑπό τις κινήσεις των δύο πλευρών του φιλικού διακανονισμού, μετά την γνωστοποίηση του επίσημου κειμένου της γνωμοδότησης του Ελεγκτικού Συνέδριου ουσιαστικά θα κριθεί επί της ουσίας το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων τόσο για την οριστικοποίηση του «φιλικού διακανονισμού» όσο και της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Το ερώτημα που αναφύεται είναι αν θα υπάρξει «διαμάχη νομικών εκτιμήσεων» και που θα οδηγήσει αυτή και με δεδομένο τις πληροφορίες ένθεν κακείθεν που είδαν το φώς της δημοσιότητας. Μερίδα των οποίων φέρετε να εμφανίζουν νέες παραμέτρους επί ενός θέματος που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν χαρακτηρίσει «μείζονος σημασίας».

Σε «κλειδί» των εξελίξεων πάντως αναγορεύονται οι επόμενες κινήσεις της ηγεσίας του ΟΛΠ δεδομένου ότι πρέπει να οριστεί συνεδρίαση δ.σ. για το θέμα του «διακανονισμού» μετά και την απόφαση του Ε.Σ. και να προσδιοριστεί έκτακτη γενική συνέλευση σε συμφωνία ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να επικυρωθεί το εν λόγω ζήτημα προ της εισαγωγής του για συζήτηση και επικύρωση από τη Βουλή.

Δεδομένων των «σφικτών χρονοδιαγραμμάτων» περί των προγραμμάτων αποκρατικοποίησης και τν πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς φαίνεται να έχουν προϋπολογιστεί εισερχόμενα κονδύλια στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 15, οι εξελίξεις προσλαμβάνουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.