Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

limani kerkyras_2013
• Υδροπλάνα στο Ιόνιο
• Περίπτερο - χώρος γευσιγνωσίας για την κρουαζιέρα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., με αντιπροσωπεία της Π.Ι.Ν. η οποία απαρτίζονταν από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κα. Νικολέτα Πανδή,

τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Ιωάννη Φοντάνα, την περιφερειακή σύμβουλο κα. Σπυριδούλα-Σοφία Αγγουράκη, και τον προϊστάμενο της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ι.Ν. κ. Σταμάτιο Γκίνη.



Στην συνάντηση ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας για την εξέλιξη των έργων που φορέας υλοποίησης τους είναι η ίδια η Περιφέρεια και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη διατήρησης των καλών σχέσεων και της αγαστής συνεργασίας με την Π.Ι.Ν. για την αποπεράτωση των σημαντικών έργων - υποδομών του νησιού μέσα στα ορισθέντα χρονοδιαγράμματα. (Προσήνεμος Μόλος, Υπήνεμος Μόλος, Τουριστικό Καταφύγιο Σπηλιάς).

Ενημέρωσε δε, για την θετική εξέλιξη στα θέμα των υδροπλάνων και την επικείμενη αδειοδότηση του λιμένα της Κέρκυρας καθώς και γι αυτή των λιμένων Παξών και Διαποντίων Νήσων και τόνισε την σπουδαιότητα - αναγκαιότητα της εν λόγω δράσης για την σύνδεση των Ιονίων Νήσων.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φοντάνας επανερχόμενος σε πρόταση της Π.Ι.Ν. για την δράση προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων. Ειδικότερα η πρόταση αφορούσε την παραχώρηση ειδικού υπαίθριου χώρου εντός Νέου Λιμένα, πλησίον του Νέου Επιβατικού Σταθμού που εξυπηρετεί τις ανάγκες της κρουαζιέρας για την τοποθέτηση περιπτέρου που θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και χώρος γευσιγνωσίας τοπικών προϊόντων (που παράγονται και τυποποιούνται στην Κέρκυρα), με σκοπό την ανάδειξη της ποιότητας, της μοναδικότητας και ιδιαιτερότητας τους.

Ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ανδριώτης, καλωσόρισε το εγχείρημα και τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, αναδεικνύουν και διαφημίζουν την Κέρκυρα και ωφελούν την τοπική της οικονομία.
Ειδικότερα τόνισε, ότι ο Οργανισμός πρόκειται να υλοποιήσει την παρθείσα απόφαση για παραχώρηση χώρου συνολικού εμβ. 25τμ για μια καλαίσθητη εγκατάσταση (κιόσκια) που θα εναρμονίζεται πλήρως με τον περιβάλλοντα χώρο. Επισήμανε δε, ότι η εν λογω δράση θα αποτελεί αποκλειστικά χώρο έκθεσης Κερκυραϊκών προϊόντων και γευσιγνωσίας αυτών και όχι πώλησης τους.
Βάσει αυτών, η Περιφέρεια δεσμεύτηκε για το σχεδιασμό της εν λογω κατασκευής αλλά και της λήψης όλων των σχετικών αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες διευθύνσεις.