Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πειραιάς, 16/9/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδελφισσες
Με επιταχυνόμενους ρυθμούς προωθείται η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης του ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Σε αυτή την κατεύθυνση γίνεται παρουσίαση του ΟΛΠ στους επιχειρηματικούς ομίλους που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού εκποίησης.
Ταυτόχρονα έχουμε την προκλητική παρουσία των υποψήφιων αγοραστών για αυτοψία μέσα στο Λιμάνι.
Συνάδελφοι, η ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών της χώρας είναι  κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων, που για λογαριασμό του κεφαλαίου προωθούνται για στήριξη της κερδοφορίας του και της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ταυτόχρονα με τη νέα φοροεπιδρομή, το τσεκούρωμα στο ασφαλιστικό, το χτύπημα μισθών και συμβάσεων, το συνδικαλιστικό νόμο, την κατεδάφιση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους εργαζόμενους σε παιδία, υγεία, περίθαλψη.
Πολιτική που εφαρμόζεται από το κεφάλαιο και την ΕΕ και που ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης και τις μορφές ιδιωτικοποίησης που επιλέγονται, δημιουργεί συνθήκες ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι αποτελεί απαραίτητο όρο για την κερδοφορία και την καπιταλιστική ανάκαμψη.



ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι να έχουν καθαρό ότι δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Δεν υπάρχουν «λύσεις» που να υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία, την καπιταλιστική ανάκαμψη και τους εργαζόμενους, συγχρόνως.
Απαιτείται να ξεπεραστούν οι απόψεις που καλλιεργούν κλίμα αναμονής, την ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό, ότι με την διαπραγμάτευση και την τελική συνεργασία με την κυβερνητική εναλλαγή, μπορεί να τη γλιτώσουμε.
Άμεσα να δοθεί απάντηση στη βάρβαρη επιδρομή των μονοπωλίων, τη θύελλα των μέτρων που τρέχουν και έρχονται.
Με πλαίσιο που συγκρούεται με τα μονοπώλια και την εξουσία τους που θα έχει αφετηρία την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, που θα δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες. Για να γίνει ο εργαζόμενος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
Με πρόγραμμα δράσης που να έρχεται σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

Άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα Λιμάνια, να παρθούν παραπέρα αγωνιστικές αποφάσεις.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στη στάση εργασίας 11πμ -3μμ και συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο ΥΕΝ την Πέμπτη 18/9, σαν μια πρώτη αντίδραση στην πορεία κλιμάκωσης της πάλης, να αποκρούσουμε την επίθεση.
Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 4 Οκτωβρη, στις 11πμ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, με αιχμή την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων και της κυβέρνησης.

Καλούμε την ΟΜΥΛΕ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου στην Αθήνα, την        1η Νοέμβρη, ώστε να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ü  Να σταματήσει κάθε διαδικασία παρουσίασης. Οι προκλητικές παρουσίες αυτοψίας των υποψήφιων αγοραστών στο Λιμάνι. Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ü  Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ – COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ.
Ü  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητες και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Ü  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν ή καταργούν τις ΣΣΕ.
Ü   Παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα ενάντια στη φοροληστεία και στον οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει κατακτήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία.



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΤΟΥ ΟΛΠ
ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Δ.Ε. ΛΙΜΑΝΙΩΝ
De-limanion.blogspot.gr
Email:  d.e.limanion@gmail.com
16/9/2014