Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ουκρανία - Απαγόρευση της Sea Ports στην Κριμαία Παρασκευή 8, Αυγούστου, 2014 | 11:00 www.bunkerportsnews.com


Εκτός από την News Item μας της 10ης Ιουλίου 2014 ανταποκριτές Λέσχη Dias Marine Consulting PC παρείχαν τις ακόλουθες χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσταση στην Κριμαίας λιμάνια και κυρίως το λιμάνι του Κερτς:

«Έχουμε ακόμα λάβει πολλές ερωτήσεις από τους πλοιοκτήτες, διαχειριστές και φορείς εκμετάλλευσης σχετικά με τις Κριμαίας λιμάνια - πολλοί από αυτούς θέλουν να ξέρουν τι τα λιμάνια ανήκουν στο συνημμένο έδαφος της Κριμαίας. Για να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις θα ήθελα να επαναλάβω ότι τα λιμάνια της Κριμαίας είναι: Σεβαστούπολη, Κερτς. Θεοδοσία (ή Feodosia), Yevpatoria και Γιάλτα. Εάν ένα πλοίο καλεί οποιοδήποτε από αυτά τα λιμάνια για τη φόρτωση, την απαλλαγή, καυσίμων ή άλλων πράξεων που θα πρέπει να απέχουν περισσότερο από την κλήση σε ένα ουκρανικό λιμένα, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα με τις ουκρανικές αρχές. Περισσότερες πληροφορίες στο θέμα αυτό μπορεί να βρεθεί σε προηγούμενες κοινοποιήσεις μας.



Φόρτωση των πλοίων στο λιμάνι του Κερτς

Έχουμε ήδη αναφερθεί ότι στο λιμάνι του Κερτς φόρτωση των πλοίων διεξάγεται στο Outer Roads, μακριά από το λιμάνι. Έχουμε πληροφορίες ότι το αγκυροβόλιο όπου οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης που εκτελούνται έχει πρόσφατα μετακινηθεί μακριά από την ακτή και τώρα βρίσκεται πέρα ​​από τη ζώνη των 12 μιλίων. Είναι κατανοητό ότι κανείς δεν έκανε καμία επίσημη μετρήσεις και δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση ότι το σημείο αγκύρωσης της φόρτωσης δεν είναι εντός της ζώνης των 12 μιλίων, αλλά αν είναι πραγματικά έτσι τότε τα πλοία στο πλαίσιο των ενεργειών του φορτίου στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Κερτς δεν μπορεί να είναι θεωρείται ότι έχουν καταπλεύσει σε λιμάνι της Κριμαίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει την «μαύρη λίστα» των εν λόγω πλοίων. Θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η φόρτωση των πλοίων στο λιμάνι του Κερτς πραγματοποιείται χωρίς να περάσει από τη μετανάστευση, τα τελωνεία και υγιεινής Εκκαθάριση και χωρίς τη συμμετοχή των αντίστοιχων αρχών. Ως εκ τούτου, και πάλι, επισήμως, τα εν λόγω πλοία δεν θεωρούνται ότι έχουν επισκεφθεί το λιμάνι και το έδαφος της Κριμαίας.

Νομίζω ότι είναι σκόπιμο οι ιδιοκτήτες των πλοίων που εισέρχονται στο λιμάνι του Κερτς εξωτερικό αγκυροβόλιο για τη φόρτωση πρέπει να ρωτήσετε σχετικά με τις συντεταγμένες του σημείου αυτού με τους ναυλωτές να είναι σίγουροι αναμενόμενη θέση φόρτωσης του πλοίου. "

. Μέλη που απαιτούν περαιτέρω καθοδήγηση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Πρόληψης Απώλεια
Πηγή: West of England