Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Εμπορευματοκιβώτια : Νέος κύκλος συζητήσεων για ελέγχους μετά το «γεγονός» στο Τίλμπουρι 17 Αυγούστου 2014 08:49 www.theseanation.gr


box-0065Η ανακάλυψη «στοιβαγμένων παράνομων μεταναστών σε εμπορευματοκιβώτιο που ξεφορτώθηκε στο Τίλμπουρι του Έσσεξ στη Βρετανία ,προερχόμενο από το Ζεμπρούγκε απ όπου κατά πάσα πιθανότητα πέρασε in tranzit ,ήρθε «να ρίξει νερό στο μύλο» μερίδας των αναλυτών που ειδικεύονται σε θέματα ασφαλείας.

Το γεγονός, που ανακοινώθηκε χθες από τις Βρετανικές αστυνομικές αρχές, επιβεβαιώνει μεν ότι είναι «αδύνατος» ο ενδελεχείς έλεγχος όλων των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων αλλά από την άλλη φαίνεται να επιβεβαιώνει και φοβίες για μία σειρά έκνομες πράξεις. Οι οποίες έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, έστω και ως σενάρια, στην μετά εποχή από της επιθέσεως στους διδύμους πύργους της Ν. Υόρκης.
Τα ερωτήματα περί την υπόθεση, που μέλλεται να απαντηθούν από τις αρμόδιες Βρετανικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, πολλά. Και ακόμη περισσότερα εκείνα που έχουν να κάνουν με τις συσκευές ελέγχου που διαθέτουν στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά λιμάνια ανά τον κόσμο. Συμπέρασμα; Νέος κύκλος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων προσεχώς, ακόμη και νομικής υφής, αλλά και μία επιπρόσθετη ώθηση για εξελίξεις στην τεχνολογία διακρίβωσης και αποτύπωσης των περιεχόμενων των εμπορευματοκιβωτίων από συσκευές με μελλοντικούς αγοραστές τα λιμάνια ανά τον κόσμο.