Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανωμερίτης: «Η κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ θα συνεχισθεί και το 2014»

Αθήνα
«Η κερδοφόρα πορεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) θα συνεχισθεί και το 2014, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση της ελληνικής οικονομίας στο χώρο των μεταφορών», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης του 2013, στο πλαίσιο της παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.



Όπως αναφέρθηκε, κατά την οικονομική χρήση του 2013, ο ΟΛΠ ΑΕ:

*Αύξησε τα προ φόρων κέρδη του κατά 30%

*Αύξησε τα μετά από φόρους κέρδη του κατά 12,1%

* Μείωσε τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας του κατά 3%

* Αύξησε τα ταμειακά του διαθέσιμα κατά 177%, φτάνοντας τα 40.624.049 ευρώ

* Κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία 21 εκατ. ευρώ

* Μείωσε το κόστος εργασίας ως προς τα έξοδα από 74%, το 2007, στο 52%, το 2013, καθιστώντας και εξ' αυτού του λόγου το λιμάνι πλήρως ανταγωνιστικό σε σχέση με όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης, μέσω της πώλησης του 67% των μετοχών του και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ο κ. Ανωμερίτης παρέπεμψε τους ερωτώντες επενδυτές στο ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ, το οποίο είναι ο κύριος των μετοχών αυτών.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΟΛΠ ΑΕ είναι «μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, του Πειραιά και των επιχειρήσεων του, συμβάλλοντας, παράλληλα, στις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διεργασίες της πόλης. Ο ΟΛΠ ΑΕ συμμετέχει στα διεθνή δρώμενα και κινείται στα πλαίσια των κανόνων της Ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ